Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - پانزدهم آذرماه دوازدهمین سالگرد شهادت شماری از خبرنگاران، تصویربرداران و عکاسان کشور در حادثه سقوط یک فروند هواپیمای سی 130 ارتش است که در این حادثه جمعی از بهترین فرزندان این مرز و بوم به شهادت رسیدند.

سپهدار ساجدی و سیدمهدی میرافضلی به ترتیب خبرنگار و عکاس ایرنا از جمله شهدای این حادثه هستند که به معنی کامل کلمه، انسان های پاک و وارسته ای بودند که در هیچ زمانی از تلاش و کوشش در راه خدمت به مردم غافل نشدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شهید ساجدی خیلی زود از نظر حرفه ای راه پیشرفت را طی کرد بطوری که همزمان با کار در ایرنا، در بخش برون مرزی صدا و سیما نیز به عنوان سردبیر، مشغول به کار شد.
لازمه کار در بخش برون مرزی صدا و سیما، داشتن تجربه و تبحر خاص بود که شهید ساجدی در آن موقع در عین اینکه مدت طولانی در کار خبر و گزارش حضور نداشت اما بخوبی از انجام این کار برآمد و در آنجا یکی از برجسته ترین سردبیران شد.
در بخش برون مرزی، اخبار و اطلاعات پراکنده خبرگزاری ها و سایر منابع، گردآوری و به شکل ماهرانه ای خلاصه نویسی می شد که شهید ساجدی در دوره حضور خود در این بخش، تحولات درخوری از لحاظ نگاه حرفه ای به محصولات خبری این حوزه ایجاد کرد.
بعدها شهید ساجدی از من نیز دعوت کرد که به جمع آنان ملحق شوم و من نیز در بخش دیگر یعنی سیمای انگلیسی برون مرزی به عنوان دبیر مشغول کار شدم و از نزدیک در جریان فعالیت های حرفه ای این شهید قرار گرفتم.
شهید ساجدی در کنار بهره مندی از مهارت های مثال زدنی خبرنویسی و گزارش نویسی، متخلص به اخلاق نیکو نیز بود که در میان همکاران و اطرافیان به آن شهره است.
داشتن مهارت های حرفه ای در کنار برخورداری از اخلاق پسندیده از او چهره دوست داشتنی در میان همکاران و آشنایان ساخته بود که هیچگاه این خصوصیت کم نظیر تا زمان شهادتش از او دور نشد.
شهید ساجدی ظرفیت های علمی و تجربی زیادی در حوزه فعالیت و کاری خود داشت و هیچگاه بخاطر این داشته ها به کسی فخر نفروخت و دقیقا به همین دلیل است که همواره نزد کسانی که او را می شناسند نامش جاودانه ماند.
او مسئولیت های مختلفی در طول حضور در رسانه ها برعهده گرفته و دشواری های کار خبری و گزارشی هرگز او را بی طاقت نکرد و من هرگز ندیدم او با وجود این همه فشار، با کسی به تندی سخن بگوید.
شهید ساجدی در ایرنا نیز مسئولیت های گوناگونی پذیرفت که مسئول دفاتر ایرنا در شهرستان دماوند، آستارا و چند ماهی نیز در عربستان از جمله این فعالیت ها بود. او در همه این مسئولیت ها، بخوبی از عهده کارها برآمد و یک عملکرد مثال زدنی در موضوع آمیختگی تجربه با علم ژورنالیسم و روزنامه نگاری بوجود آورد.
اما در کنار تجربه و علم، ویژگی و خصوصیت اخلاقی او یک الگوی منحصر بفردی در جامعه رسانه ای کشور پدید آورد که معمولا افراد اندکی به این مرحله می رسند.
شهید ساجدی در همه حال خوشرو بود و هرگز تبسم و لبخند از لبان او محو نمی شد، مردی با تمام وجود عاشق خدمت به مردم بود و هیچگاه در رفع مشکل همکار، آشنا و غریبه کوتاهی نمی کرد.
او هیچ توقعی از کسی نداشت اما توقعات دیگران را اجابت می کرد و تا توان داشت به کمک دیگران نیز می شتافت.
این شهید بزرگوار، در کنار این ویژگی ها، دلواپس اخلاق جامعه نیز بود. اخلاقی که در بزنگاه های تحولات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و... رنگ می باخت و شهید ساجدی بشدت از آن ناخشنود بود.
صداقت و راستگویی، ویژگی جدایی ناپذیر دیگر او بود که در هیچ شرایطی از آن فاصله نمی گرفت، مردی با تمام وجود پایبند به اخلاقیات، از رخنه هرگونه بی اخلاقی ها در جامعه رنج می برد و آن را در مواقع مناسب نشان می داد.
وقتی پای صحبت او می نشستیم او در تحلیل ها از زمان خود جلوتر حرکت می کرد. ارزیابی های او در مورد تحولات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و خیلی مسایل دیگر، به روزتر بود و در دیدگاه های خود به آینده چشم داشت.
من نبود این شهید و افرادی مثل او در ایرنا را اتفاقی دردناک برای عرصه رسانه می دانم چون وجود ساجدی ها می توانست تحولات اخلاقی و حرفه ای زیادی در عرصه روزنامه نگاری و خبرنگاری ایجاد کنند.

** شهید میرافضلی
در سال 1368 با شهید سیدمهدی میرافضلی در دوره کاردانی خبرنگاری ایرنا، همکلاس بودم. مردی خوشرو، خوش برخورد و مهربان. او در مورد همه به مهربانی رفتار و صحبت می کرد و هرگز راضی نبود کسی از او حتی کوچکترین ناراحتی به دل بگیرد.
شهید میر افضلی هرگز با کسی به تندی سخن نگفت و سعی می کرد به دیگران کمک کند.
او همانطور که در اخلاق و رفتار در بین همکاران از جایگاه خوبی برخوردار بود در فعالیت های حرفه ای و تخصصی نیز برتر بود. شهید میر افضلی سوابق متعددی در ایرنا داشت که علاوه بر فعالیت در روابط عمومی در واحد عکاسی نیز کار می کرد.
اغلب عکس های او از جنبه های حرفه ای، واجد شاخص های ممتاز بود بطوری که تعدادی از آنها در جشنواره ها برتر شناخته شد.
با اینحال او در کنار اخلاق پسندیده خود، سعی می کرد که در فعالیت های خود حرفه ای تر عمل کند و دائم در صدد کسب تجربیات و دانش های بروز بود.
خصوصیات اخلاقی و حرفه ای شهیدان ساجدی و میرافضلی برای نسل حاضر و دستکم در میان فعالان رسانه ای یک الگو است. آنان با رعایت اخلاق و انجام کارهای حرفه ای، خالق آثار ماندگار در عرصه رسانه ها شدند و الگوگیری از منش و رفتار آنان، یک ضرورت برای جامعه ما محسوب می شود.
شاید یکی از عوامل موفقیت شهیدان ساجدی و میرافضلی در دوران حیات خود، نگاه حرفه ای به فعالیت خود و همچنین اخلاق بوده که دقیقا به همین دلیل است ماندگار شدند.
ما امروز به شدت به هر دو خصوصیت و ویژگی شهیدان ساجدی و میر افضلی یعنی اخلاق و تخصص نیازمندیم. عرصه رسانه هم باید از نظر حرفه ای پیشرفت کند و هم از لحاظ اخلاق.
در بحث تخصص، هیچ فعال رسانه ای نباید خود را بی نیاز از یادگیری و آموزش بداند همانطور که شهیدان ساجدی و میر افضلی دائم درصدد کسب علم و تجربه بودند.
اخلاق نیز یکی از ضرورت های کار رسانه است که فعالان رسانه جدا از اینکه باید مطالب را دقیق بنویسند و حفظ امانت کنند، خود نیز باید متخلص به اخلاقیات باشند همانطور که شهیدان ساجدی و میرافضلی چنین بودند.
------------------------------------------------------------------------
* دبیر سرویس اجتماعی ایرنا
* اجتمام** 1569
*انتشار:

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۳۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش‌ آموزی که فرشته نجات سه نفر شد

سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خوزستان‌ گفت: یک دانش‌آموز نوجوان در لالی با اهدای اعضای بدن خود به سه نفر زندگی دوباره بخشید.

عبدالله حبیبی در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: "پارمیدا رضایی" دانش‌آموز دوره متوسط اول اهل شهرستان لالی بر اثر مرگ مغزی جان خود را از دست داد.

وی گفت: اعضای بدن این دانش‌آموز با رضایت خانواده به سه بیمار دیگر اهدا شد.

حبیبی با اشاره به اینکه این دانش‌آموز در مدرسه عفاف لالی تحصیل می‌کرد، اظهار کرد: اهدای عضو در بیمارستان گلستان اهواز انجام شد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دانش‌ آموزی که فرشته نجات سه نفر شد
  • شعار «مرگ بر اسرائیل» به برکت خون شهدا در قلب آمریکا سر داده می‌شود
  • شهید مطهری اخلاق مداری در سیاست را به ما آموخت
  • یادمان شهدای کارگر در خطه کویر
  • تقدیر شهردار گناباد از مجموعه مدرسه فنی حرفه ای شهید عباسپور
  • لِه شدن جواد عزتی و الناز حبیبی در فشار مردم!
  • (تصاویر) استقبال پرشور از جواد عزتی و الناز حبیبی در مشهد
  • شهدایی که به تازگی تفحص و شناسایی شدند+تصاویر
  • خبرنگاری که معلم شد
  • شهید مطهری مهذب در اخلاق، مبتکر در روش و فرقان انقلاب بود